Skidanläggningar

Njut av en heldag i backen


Med utgång från Försgården har du både Kläppen och Lindvallen inom en mils avstånd. Där hittar du åkning som passar allt från den nyaste åkaren till den mest erfarne. Med oslagbar utsikt från toppen kan du njuta i solen, med allt från goda luncher till en kopp varm choklad från topp-stugan. Skiduthyrningen hittar du bara två kilometer bort från Försgården. 

Vad du än är ute efter

​​​​​​​
Ta hand om själen genom att njuta av den avslappnande och samtidigt stimulerande atmosfären som är just fjällen.  Åk tills benen svider, eller ta det lite mer lugnt i din åkning och njut av en after sik eller två.
​​​​​​​Oavsett vad som passar dig, så hittar du det i Sälenfjällen och Kläppen. Om du vill testa på mer än Kläppen eller Lindvallen finns också Tandådalen och Hundfjället inom två och en halv mils avstånd. I Hundfjället hittar du också Sveriges näst brantaste backe i ”Väggen” som har en lutning på 45 grader. För barnen finns det förtrollande åkning i trollskogen och flera nedfarter där de minsta kan träffa Valle och lära sig grunderna i sin åkning.
 
Om du någon dag vill ta dig ännu längre ligger Stöten knappt fem mil bort från pensionatet. Här hittar du Sälenfjällens högsta fallhöjdsmeter och njutningsfulla pister som du aldrig tröttnar på. 

Kläppen 8km  - www.klappen.se
Lindvallen 10km -www.skistar.se
Tandådalen 20km -www.skistar.se
Hundfjället 25km -www.skistar.se
Stöten 45km -www.stoten.se

Läs mer...

Längdåkning

Snöskoter

Hundspann